Vicepreședintele Federației Române de Atletism, Gabriela Szabo, în vizită la Vatra Dornei

Vicepreședintele Federației Române de Atletism, Gabriela Szabo, s-a aflat la începutul acestei săptămâni la Vatra Dornei. Fosta campioană olimpică și mondială a venit la invitația antrenorului Cristian Prâsneac, pentru a vizita bazele sportive din zonă, în vederea modernizării acestora.
 

Gabi Szabo a venit la Vatra Dornei însoțită de soțul și, totodată, fostul ei antrenor, Zsolt Gyongyossy. În cadrul vizitei, cea mai bună sportivă din lume în anul 1999 s-a întâlnit cu autoritățile locale și a vizitat bazele sportive din municipiul Vatra Dornei. “Încerc să ajut profesorii și antrenorii de sport cu tot ce pot eu. Adică să merg în astfel de locuri, să văd care este situația și să fac lobby pe lângă primării și consilii județene pentru a oferi copiilor condiții cât mai bune. Atletismul nu este un sport foarte scump. Ai nevoie de un stadion și de câteva trasee de alergare în pădure. Deci nu ar fi foarte costisitor să faci un stadion de atletism. Cu 500.000 de euro cred că s-ar putea face o bază extraordinar de modernă aici. Astfel se pot bucura nu numai cei care fac sport de performanță, ci toți locuitorii”, a declarat Gabriela Szabo. Sportiv și antrenor la secția de atletism a clubului Dorna Vatra Dornei, Cristian Prâsneac și-a prezentat motivele pentru care își dorește atât de mult modernizarea bazei sportive. “Modernizarea actualei baze sportive ar însemna mult nu numai pentru atletism, ci și pentru cei care practică alte sporturi. Ar putea veni foarte mulți sportivi în cantonament și astfel am avea de câștigat cu toții, ținând cont că Vatra Dornei este o stațiune turistică și beneficiază de un număr mare de locuri de cazare. Modernizarea actualei baze sportive ar consta în drenajul gazonului de fotbal și o pistă de atletism pe care să se poate organiza concursuri naționale și internaționale”, a declarat Cristian Prâsneac. Înainte de a câștiga 3 titluri de campioană europeană, 7 de campioană mondială și aurul olimpic la Sidney, Gabriela Szabo s-a pregătit la Vatra Dornei. Atleta a dezvăluit acest lucru în cadrul vizitei pe care a efectuat-o, la începutul acestei săptămâni, în localitatea suceveană. “Îmi aduc aminte cu plăcere că în 1988 m-am pregătit și eu aici 10 zile. Mă întorc acum după foarte mulți ani și chiar sunt fericită că am putut să îl onorez pe domnul Cristian Prâsneac cu prezența mea la Vatra Dornei”, a mărturisit Gabriela Szabo.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: