În premieră

Un trofeu la Târgul de Paști din Gura Humorului

O copie la scară mare (peste 3 metri) a celui mai frumos ou încondeiat va fi amplasată în centrul orașului
Cea de a XI-a ediție a Târgului de Paști organizat de administrația orașului Gura Humorului a fost deschisă ieri cu o premieră, în program fiind incluși peste 70 de copii care se vor întrece în zilele ce vor urma în încondeierea ouălor. Târgul de Paști de la Gura Humorului a fost deschis de primarul orașului, Marius Ursaciuc, și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. În competiția pentru cel mai frumos ou încondeiat, au intrat 160 de persoane din întreg județul, dintre care 73 de copii cu vârste între 7 și 14 ani. Interesant este că în acest an câștigătorul competiției va primi un trofeu, iar o copie la scară mare, de peste trei metri, a celui mai frumos ou încondeiat va fi amplasată într-un spațiu special amenajat, în sensul giratoriu din centrul orașului.
 

La Târgul de Paști organizat la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina sunt prezenți, cu standuri, peste 170 de meșteri populari. Ei au expus, pentru vânzare, diverse produse artistice și meșteșugărești, de la ouă încondeiate la linguri și polonice din lemn. Primarul Marius Ursaciuc a anunțat că, începând de ieri, prin oraș circulă și calești, pe traseele spre mănăstirile din zonă. Edilul-șef a explicat că turiștii vor putea merge cu caleașca spre Voroneț și Mănăstirea Humorului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: