Un „Nu” hotărât kitsch-urilor !

Meșterii populari bucovineni sunt pe cale să câștige lupta împotriva kitsch-urilor. Aspectul a putut fi observat ieri la târgul găzduit de muzeul din Gura Humorului, unde, pe mesele numeroșilor meșteri populari, participanți la acest eveniment, aproape că nici nu s-au zărit acele ouă învelite cu folii autocolante, imprimate cu fel de fel de “cuci”.
 

Mai mult, anul acesta organizatorii evenimentului au permis înscrierea în cursa pentru “Trofeul Târgului de Paști” doar a acelor meșteri populari care au prezentat creații autentice. Potrivit spuselor dnei prof. Vera Romaniuc, directorul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina de la Gura Humorului, cel care va câștiga concursul de încondeiat ouă nu va pleca acasă doar cu trofeul, ci și cu mult râvnitul titlu de meșter autentic. “Târgul nostru se desfășoară pe parcursul unei singure zile și este foarte eficient. Am ales să-l organizăm astăzi (n.r – marți), pentru că este zi de târg la Gura Humorului. Încercăm să le creăm meșterilor populari o piață de desfacere adevărată. Doar obiectele autentice vor fi jurizate în cadrul concursului ouălor încondeiate. Nu ne interesează ce vine de prin alte locuri”, ne-a explicat dna Vera Romaniuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: