Handbal, Cupa Challenge

Sala de sport de la LPS nu îndeplinește condițiile de disputare a unei finale de cupă europeană!

Veste șoc pentru suporterii echipei de handbal CS Univer-sitatea Suceava. Dacă vor trece de elvețienii de la BSV Bern Muri, “studenții” riscă să nu poată juca meciul de pe teren propriu din ultimul act al competiției. Motivul? Sala de sport de la LPS nu îndeplinește criteriile impuse de Federația Europeană de Handbal.
 

Pentru a putea evolua acasă în finala Challenge Cup, clubul CS Universitatea trebuie să dispună de o sală a cărei suprafață de joc să aibă demarcate doar liniile terenului de handbal. Totodată, clubul gazdă trebuie să asigure 10% din locurile disponibile suporterilor echipei oaspete, dar nu mai puțin de 200, în cazul sălii de la LPS, acest lucru însemnând aproape jumătate din capacitatea locurilor. Nu în cele din urmă, sala în care se dispută o manșă a finalei trebuie să ofere condiții și reprezentanților mass-media: 40 de locuri dotate cu acces la internet și vizibilitate maximă. Chiar dacă nu se gândesc încă la finală, oficialii Universității Suceava analizează posibilitățile pe care le-ar avea la dispoziție. Una dintre aces-tea ar fi să împrumute o suprafață de joc de la un club de talie din România, aceasta urmând să fie amplasată peste cea existentă la LPS, cu două-trei zile înaintea posibilei manșe de la Suceava. Referitor la numărul de locuri oferite oaspeților și dotările necesare reprezentanților mass-media, sucevenii ar putea încerca obținerea unei derogări de la EHF. Printre cluburile de la care oficialii universitari ar putea împrumuta suprafața de joc se află Oltchim Rm. Vâlcea, Rulmentul Brașov sau Steaua București. Dacă nu vor găsi înțelegere la Federația Europeană de Handbal, conducătorii CSU Suceava se gândesc și la posi-bilitatea, ca în cazul în care vor ajunge în finală, să joace me-ciul de pe teren propriu la Roman, acolo unde există o sală de sport conformă cu ultimele cerințe ale forului european. De asemenea, în cazul în care finalistele ar fi UCM Reșița și CS Universitatea Suceava, ambele manșe ale finalei Challenge Cup s-ar putea disputa pe terenul echipei antrenate de Aihan Omer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: