Patruzeci de licențe din industria alimentară au fost retrase pe motiv de încetare a activității

Inspectorii Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava atrag atenția asupra importanței respectării obligațiilor asumate de operatorii din industria alimentară la eliberarea licențelor de fabricație.
 

Lucrătorii specializați ai DADR spun că mulți dintre fabricanți nu respectă prevederile legale în vigoare, motiv pentru care sunt amendați, uneori rămânând și fără respectivul document. Inspectorii Direcției pentru Agricultură au avut, în 2008, 381 de acțiuni de control, două unități de fabricare a pâinii și două patiserii fiind amen-date. A fost sancționată contravențional și o unitate de pre-parare a cărnii care folosea, la fabricarea salamului cu șuncă, mai multă apă decât era nevoie. Totodată, ca urmare a descinderilor, au fost retrase 5 autorizații de depozit și s-au aplicat zeci de avertis-mente. În 2008, la unități din industria alimentară suce-veană au fost retrase nu mai puțin de 72 de licențe de fabricație. Acestea nu au avut la origine abateri grave, 24 dintre ele fiind anulate din cauza schimbării acționarului majoritar, 40 – la încetarea activității, iar 8 – în urma funcționării în altă unitate de producție.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI