Pentru zilele de Paști și 1 Mai

MSP solicită să fie asigurate serviciile medicale de urgență

Ministerul Sănătății a ținut anul acesta să atenționeze conducerea Direcției de Sănătate Publică printr-o adresă, să ia toate măsurile ce se impun pentru asigurarea în bune condiții a serviciilor medicale de urgență în zilele de Paști și 1 Mai.
 

“S-a solicitat organizarea serviciilor, a celor de permanență și de la Serviciul Județean de Ambulanță. Să fie pregătite cu medicamente și materiale sanitare pentru asigurarea tuturor urgențelor. Serviciului de Ambulanță i s-a cerut să folosească parcul auto exclusiv pentru urgențe. Deși în anii precedenți nu se trimiteau adrese de la minister, aceste lucruri sunt firești, fiindcă activitatea medicală e cu foc continuu și noi trebuie să fim pregătiți”, a declarat ieri șeful DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. El a mai precizat că a atenționat, prin adrese, spitalele “să-și organizeze activitatea liniilor de gardă” și să aibă stocurile necesare de medicamente și materiale sanitare. MSP a solicitat să fie luate anumite măsuri și la sediul DSP: personalul de execuție să asigure permanență, iar conducerea să fie “mobilizată” la domiciliu și să aibă telefonul deschis pentru a putea fi contactată oricând, în caz de nevoie. Directorul DSP spune că a solicitat ministerului ca personalul de execuție să nu facă de serviciu de sărbători, întrucât instituția are pază asigurată și nu are rost să plă-tească în plus oamenilor pentru zilele de serviciu. Ca în fiecare an, de Paști și de 1 Mai, funcționează non-stop serviciile de urgență și liniile de gardă din spitale, Serviciul Județean de Ambulanță cu toate substațiile din județ, iar pentru urgențele stomatolo-gice – cabinetul de la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava. În județ nu mai funcționează niciun cen-tru de permanență, astfel că nu va exista acest serviciu în pe-rioada menționată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: