Concursul Național „Mihail Iordache”

La Suceava, se așteaptă recenziile elevilor

Până pe 26 aprilie, elevii de liceu pot trimite lucrări pentru Concursul Național de Critică Literară “Mihail Iordache”, inițiat și organizat de CN “Petru Rareș” Suceava, la adresa de mail concurscritica@yahoo.com.
 

La secțiunea literatură română, concurenții trebuie să trimită recenzia unui volum de beletristică, în maxim 3 pagini, scris de un autor român și apărut, în prima ediție, în anul 2008, iar pentru secțiunea literatură străină – recenzia unui volum scris de un autor străin, de asemenea apărut în 2008. În perioada 27 aprilie-10 mai, juriul va selecta din numărul total al participanților doar 20, care vor participa la etapa finală, de la Suceava, între 23 și 24 mai. Finaliștii vor susține o probă scrisă de interpretare critică a unui text la prima vedere. Pentru câștigători, organizatorii au pregătit premii în valoare totală de 2500 lei, marele premiu fiind de 1000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: