La ITM Suceava, societatea și amenda

Aproape toate firmele verificate au fost sancționate contravențional
În martie, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au avut 534 de acțiuni de control, dintre care 294 în domeniul relațiilor de muncă, iar 240 în cel al sănătății și securității în muncă.
 

În urma descinderilor la 533 de agenți economici, inspectorii de muncă au aplicat 524 de sancțiuni contravenționale, 334 pe relația patron-angajat, iar 190 linie de protecție a muncii, ceea ce înseamnă că aproape nicio firmă verificată nu a scă-pat neamendată. Valoarea totală a amenzilor date se ridică la 235.000 de lei, cea mai mare parte, 141.500 de lei, pentru nereguli pe linia sănătății și securității în muncă. De altfel, în acest din urmă sector a fost sistată activitatea a 48 de instalații cu pericol pentru sănătatea și integritatea corporală a lucrătorilor. În martie au avut loc și evenimente în care au fost accidentați 8 muncitori, 3 dintre implicați pierzându-și viața.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: