Fermierii neglijenți vor fi filmați și dați ca exemplu negativ în piețe

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor apelează la mijloace moderne pentru a sprijini fermierii sau, dimpotrivă, pentru a-i elimina de pe piață pe producătorii care nu respectă condițiile igienico-sanitare. Aceștia, în descinderile în teren, vor filma fermele producătorilor, după care vor oferi scenele spre vizionare cumpărătorilor.
 

De altfel, lucrătorii DSVSA folosesc, de mai multă vreme, ca mijloc de probă, imagini video și fotografii. „Se ivesc discuții și probleme deosebite la controale, însă lucrurile se schimbă atunci când punem omul în față cu imaginea propriei gos-podării. Vom găsi soluții să prezentăm cumpărătorului, chiar și pe video, felul în care agricultorul își produce, acasă, în ferma proprie, produsele”, declară șeful DSVSA, dr. Petrea Dulgheru, adăugând că doar așa sucevenii care vin la piață vor ști de la cine să cumpere, iar fermierii își vor găsi clienți stabili. Șeful DSVSA reliefează că măsura este una care îi va determina pe producători să se moderni-zeze, în caz contrar ei riscând autoeliminarea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: