Actorii de la Suceava Theatre Company, „masterclass” cu maestrul Dumitru Gheorghiu

Actorii membri ai Suceava Theatre Company participă la un „masterclass” în regie și artă teatrală cu maestrul Dumitru Gheorghiu, unul din cei mai mari regizori de operă și teatru din România, în perioada 13-17 aprilie 2009, la Teatrul Național Timișoara, ne-a informat baritonul Andras Chiriliuc, președinte al Asociației „Joseph Schmidt”, care, împreună cu deputata Sanda Maria Ardeleanu, a inițiat evenimentul.
 

Cei 11 actori – Bogdan Milici, Mara Reuț, Alexandru Moruz, Iulian Ignătescu, Ga-vril Pascari, Geanina Zetu, Adrian Loghin, Adina Pașcu, Dina Cepeliuc, Răzvan Stra-ton, Ioana Grigorean – vor lucra capodo-pera lui Eugene Ionesco „Cântăreața cheală”, regia fiind semnată de Dumitru Gheorghiu. “Tinerii actori vor participa și la un curs de literatură italiană, despre capodo-perele marilor scriitori italieni în teatru și lirică, curs care va fi ținut de italianista prof. univ. dr. Viorica Bălteanu, de la Universitatea de Vest Timișoara, care a fost decorată cu titlul de Cavaler al Artelor de președintele Italiei, pentru meritele aduse culturii italiene în Europa de Est”, a precizat Andras Chiriliuc. Manifestarea de la Timișoara este organizată de Asociația „Joseph Schmidt” în parteneriat cu Teatrul Național Timișoara și Universitatea Politehnică din Timișoara, fiind sponsorizată de Fundația Prințul Paul pentru România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: