Senatorul Tiberiu Prodan se teme de Corpul de control al primului ministru

„Ne vom trezi cu o lege extrem de periculoasă”, a apreciat, vineri, senatorul PNL de Suceava Tiberiu Prodan, făcând referire la legea prin care se înființează Corpul de control al primului ministru.
 

Potrivit parlamentarului liberal, premierul Emil Boc nu a fost mulțumit de un de-partament de control al guvernului care să efectueze verificări la fiecare minister și și-a dorit un corp de control „al lui”. Prodan a arătat că prin OUG 3/2009, prin care se înființează Corpul de control al primului ministru, se stipulează că personalul este încadrat pe baza încrederii primului ministru. „Pentru venirea unui angajat în această structură nu mai este nevoie de concurs, de expertiză, de specialiști, ci trebuie să stai în genunchi în fața lui Boc și să-i juri credință”, a spus Prodan. El a mai avertizat că este foarte larg domeniul în care acest corp de control are atribuții, arătând că acesta verifică eficiența administrației publice, în condițiile în care eficiența nu este definită în niciun act normativ, dar că, pe lângă autoritățile publice, acest corp de control are dreptul să verifice agenții și operatorii economici. „Un om care depune jurământul în fața lui Boc controlează agenții economici”, a subliniat senatorul PNL, care consideră că această structură de control va putea fi folosită la bunul plac al puterii. Tiberiu Prodan a mai arătat că în Comisia de administrație publică din Senat s-a adoptat favorabil, la limită, raportul legii de aprobare a OUG 3/2009, arătând că sunt șanse reduse ca în plen să nu fie votată această lege. Departamentul de control al guvernului a fost reorganizat în corp de control printr-o ordonanță de urgență aprobată de executiv, în care se arată că personalul va fi preluat pe baza numărului de posturi, a “bunului său renume” și a încrederii premierului, cu un angajament de loialitate, iar angajații care nu se vor încadra în aceste prevederi urmând să fie concediați.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: