Bătrână devorată de propriul câine

O bătrână din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost găsită sfâșiată lângă propriul câine legat în lanț lângă casă. Animalul a fost ucis, fiind considerat vinovat de moartea femeii, deși nu a fost încă stabilită oficial cauza decesului. Varvara M., în vârstă de 81 de ani, locuia singură, la mică distanță de rudele sale. Vecinii spun că era o femeie puternică și gospodină, care reușea să se ocupe de 4 vaci și multe alte orătănii din gospodăria proprie.
 

Potrivit afirmațiilor medicului veterinar Radu Velisar, bătrânica era și o mare iubitoare de animale, deținea inclusiv câini de talie mică și mijlocie, iar unul dintre ei, un metis ciobănesc, era legat în lanț de șapte ani. Se pare că femeia a decis cu doar o zi în urmă să mute locul animalului legat și că, în ziua fatidică, a vrut să îi ducă mâncare. „Sunt stupefiat, nu am mai întâlnit așa ceva. M-am gândit inițial că poate i s-a făcut rău, dar nu putem spune ce s-a întâmplat. Cert este că a fost și sfâșiată de câine, asta este evident și nu pot explica reacția animalului. Din ce am văzut, a fost prinsă de mână, de gât și sfâșiată la cap. Era un câine de dimensiuni medii, dar robust, sănătos și l-am găsit agresiv. Nu putem interveni din păcate în cazurile de câini agresivi altfel decât prin împușcarea lor. În acest caz, soluția corectă era să tranchilizăm animalul și să îl izolăm până la terminarea anchetei, ca să știm ce a fost acolo și de ce a reacționat câinele astfel față de persoana care îl îngrijea, dacă animalul a provocat decesul sau nu. Nu dispunem însă de armă cu tranchilizante, deși am făcut demersuri pentru a fi sprijiniți de autoritățile locale pentru a o procura. Ce s-a întâmplat aici vor stabili anchetatorii”, ne-a explicat medicul veterinar. (I.T.) > Într-o notă oficială a IPJ Suceava, de ieri, se arată: „Varvara M., de 81 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost mușcată în zona cefei și pe corp de câinele său, care a scăpat din lanț, în timp ce îi dădea mâncare, iar în urma leziunilor femeia a decedat. Din primele verificări efectuate a rezultat că victima deținea câinele de circa 8 ani, acesta era din rasa ciobănesc carpatin, era foarte agresiv, în același timp mușcând-o și pe Rodica O., care a suferit leziuni ușoare. La fața locului, s-a deplasat șeful clubului de vânătoare, care a împușcat câinele”. (M.G.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: