PSD Suceava 2020

Urs infestat cu trichină a fost vânat la Broșteni

Analizele efectuate pe probele de țesut muscular, prelevate de la un urs și aduse la Laboratorul Sanitar Veterinar Județean Suceava, au reliefat infestarea animalului cu trichină.
 

Ursul a fost a fost împușcat pe raza Fondului de vânătoare nr. 3 Păltiniș, aparținând Ocolului Silvic Broșteni, șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, spunând că, folosind metoda digestiei artificiale, s-a diagnosticat infestație cu trichinella spiralis, motiv pentru care a dispus distrugerea carcasei și s-a întocmit un plan de măsuri specific unei asemenea situații. Dr. Dulgheru atenționează că, în toate cazurile, fără nicio excepție, carcasele și organele provenite de la animalele domestice sau sălbatice, diagnosticate cu trichinella, nu se dau în consum, fiind obligatoriu dirijate în-spre incinerare. „Atenționăm că toți responsabilii fondurilor de vânătoare sunt obligați să trimită la laborator probe de la animalele vânate, iar carnea nu va fi consumata decât după sosirea rezultatelor de la laboratorul DSVSA Suceava”, a menționat Petrea Dulgheru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: