Sport provincial

Și cu țigările luate, dar și cu mașinile confiscate

Vigilența polițiștilor de frontieră și a lucrătorilor vamali din cadrul PTF Siret a fost pusă la încercare, ieri, de 4 cetățeni români, care au încercat să introducă în țară țigări de proveniență ucraineană, ascunse în diferite locuri din autoturism.
 

Cu titlu de exemplu, în ziua de 9.04.2009, la ora 12, la PTF Siret, s-a prezentat pentru a intra în țară, conducând un autoturism, cetățeanul român Cezar S., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în comuna Bălcăuți – Suceava. După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite ascunse și nedeclarate într-un locaș special amenajat în rezervorul de combustibil, un număr de 630 de pachete de țigări marca Ronson de proveniență ucraineană. Țigările, în valoare de 2634 de lei, au fost reținute, în ve-derea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei. Totodată, autoturismul, în valoare de 16.177 de lei, a fost reținut în vederea confiscării de către organele vamale. În aceeași zi, în jurul orei 17, la PTF Siret, s-a prezentat, pentru a intra în țară, condu-când un autoturism, cetățea-nul român Nicolae P., în vâr-stă de 63 de ani, împreună cu Florin L., în vârstă de 58 de ani, ambii având domiciliul în municipiul Suceava. În urma verificării autotu-rismului, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit ascunse și nede-clarate în portierele autoturis-mului 140 de pachete de țigări, marca Ronson și Monte Carlo, de proveniență ucraineană. Țigările, în valoare de 1172 de lei, au fost reținute în vederea confiscării de către organele vamale, iar persoa-nele în cauză au fost sanc-ționate contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei fiecare. Totodată, auto-turismul a fost indisponibi-lizat, până la achitarea amenzii contravenționale. O oră mai târziu, s-a prezentat în PTF Siret cetățeanul român Calistrat M., din comu-na Frumosu, la volanul unui autoturism. La controlul de frontieră, în mașină au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, într-un locaș special amenajat în rezervorul de combustibil, în tetiere și în spatele farurilor, un număr de 420 pachete de țigări marca Ronson, de proveniență ucraineană. Țigările, în valoare de 1756 de lei, au fost reținute în ve-derea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei de către organele vamale. Autoturismul, în valoare de 16177 de lei, a fost reținut în vederea confiscării.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI