PSD Suceava 2020

Târgul de Paști de la Suceava, ediția 2009

„Mai mulți meșteri, mai multe tipuri de produse”

Ediția a X-a a Târgului de Paști deschisă ieri, în parcul din centrul Sucevei, prezintă o mai mare desfășurare de forțe ca de obicei, fiind prezenți meșteri populari din toate zonele reprezentative ale județului, dar și de la Heci (Iași) și Corund.
 

“Anul acesta sunt mai mulți meșteri și mai multe tipuri de produse, observăm că împletiturile din nuiele și icoanele au început să fie mai variate. Sunt prezenți meșteri din toate zonele județului, cei de la Marginea atât cu ceramica roșie, utilitară, cât și cu ceramica neagră, foarte renumită. Se remarcă o diversificare la produsele din lemn, de la micul mobilier până la obiectele de uz gospodăresc. De la Corund avem un singur reprezentant, un membru al asociației meșterilor olari de acolo. Județul Iași este prezent cu împletituri din nuiele, care le completează pe cele de la Marginea. Meșterii au început deja să vândă, fiindcă lumea caută oale de sarmale, coșulețe și ștergare care se pun pe pasca dusă la sfințit. Sperăm că și locația va de-termina publicul să vină mai mult la târg”, a precizat ieri mu-zeografa Violeta Marianciuc, șefa Secției Etnografie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, organizatorul manifestării. Într-adevăr, ieri lumea se arăta interesată de a cumpăra coșulețe de nuiele și oale de sarmale de la Marginea, frumoase cămăși tradiționale din pânză albă, de casă, de pe la Rădăuți, sau ouă încondeiate de la Vatra Moldoviței. Meșterii și-au expus produsele în căsuțele de lemn puse la dispoziție de edili, astfel că vor fi protejați în caz de ploaie. Organizarea târgului într-o zonă cu mai mare afluență la public va contribui, se pare, la succesul lui.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: