PSD Suceava 2020

Evaluarea managerilor de spital

În urma rezolvării contestațiilor, un director rămâne, celălalt – nu se știe

După contestație, directorul spitalului fălticenean, dr. Adrian Sigmund, a primit calificativul “foarte bine”
La contestațiile depuse de directorii spitalelor municipale Fălticeni și Rădăuți, care au primit “nesatisfăcător” la evaluarea activității manageriale, Comisia centrală de evaluare a decis să admită contestația primului și s-o respingă pe a celui de-al doilea.
 

În cazul directorului Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Adrian Sigmund, comisia centrală a hotărât să schimbe calificativul “nesatisfăcător” propus de comisia locale de evaluare, în “foarte bine”. Aceasta întrucât au fost acceptate argumentele aduse de dr. Sigmund care a explicat de ce spitalul nu a îndeplinit indicatorii propuși. Dr. Sigmund a solicitat în contestație modificarea valorilor unor indicatori cum ar fi durata medie de spitalizare pe spital și pe fiecare secție, procentul veniturilor proprii din totalul veniturilor unității, procentul cheltuielilor de capital din totalul cheltuielilor. Ca atare, comisia centrală a precizat în răspunsul la contestație că “argumentele au fost luate în considerare, ca urmare a diminuării bugetului”. Reamintim că managerul spitalului fălticenean a primit calificativul “nesatisfăcător” pentru că a returnat ministerului cele 50 de miliarde primite în aprilie trecut pentru continuarea lucrărilor la noul spital și a solicitat târziu renegocierea indicatorilor, fapt ce a dus la depunctarea indicatorilor. Dr. Sigmund ne-a precizat atunci că ministerul trebuia să evalueze și să avizeze nota justificativă și indicatorii tehnico-economici, pentru a fi demarată procedura de licitație la noua construcție, dar n-a făcut-o, până în octombrie trecut, și că nu a renegociat indicatorii la timp, întrucât a fost plecat din țară. „Eu aștept rezultatele finale…” Directorul Spitalului Municipal Rădăuți, jurist Dorin Robu, a primit însă un rezultat mai puțin plăcut de la comisia centrală de evaluare. El fusese fost cotat cu “nesatisfăcător”, întrucât a fost depășit costul pe zi de spitalizare, solicitând prea târziu renegocierea indicatorilor, adică în februarie (și trebuia în decembrie). Dl Robu ne-a precizat, tot ieri, că în adresa primită de la comisia centrală i s-a comunicat că nu se iau în calcul motivațiile aduse „pentru că nu am cerut renegocierea indicatorilor”. “Eu aștept rezultatele finale de la evaluare, care vor fi anunțate până pe 15 aprilie”, a conchis directorul Robu. Conform legii, în cazul unui astfel de calificativ, managerului respectiv îi încetează contractul de muncă. Referitor la această situație, directorul DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, ne-a spus că încă nu e clar răspunsul în cazul dlui Robu: “S-ar putea ca ministrul să nu ia în considerare indicatorii și să admită contestația, eu aștept decizia ministerului”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: