PSD Suceava 2020

„Cioarele sunt vinovate…“

Pentru că, în lipsă de alte activități, foștii gardieni publici, transformați în polițiști comunitari (ați citit bine, în polițiști) mai au puțin și a-mendează porumbeii din fața Casei Culturii.
 

Pentru că, așa cum s-a exprimat, într-un mod nefericit, dl col. Viorel Horodenciuc, au fost prinși în flagrant, în timp ce mâncau/ciuguleau bulbii lalelelor, plantate cu atâta sârg de Primărie. Uitam, porumbeii au fost și… fotografiați. Drept care, onor polițiștii co-munitari, neavând altă treabă decât să încaseze bani de la aceeași Primărie, îi alungă pe porumbei. Să nu mai mănânce din avutul public! În nicio țară din lume nu se întâmplă așa ceva, iar onorabilii din administrativul sucevean, care presupunem că s-au tot plimbat pe banii noștri prin Florența, prin Ve-neția și, de ce nu?, prin Gulia – Dolhasca, ar trebui să știe că porumbelul e solul păcii… Că porumbeii lasă în urmă zeci de kilograme de găinaț nu le-a sărit în ochi onorabililor de la Primărie. În Florența, deși n-am ajuns până acum acolo, gunoierii sau cum s-or fi chemând, se scoală la ora 4 și strâng cu mătura și fărașul excrementele lăsate de po-rumbei. La noi zac excrementele pe esplanadă și cui are curaj să mă contrazică îi ofer, din bani personali, un făraș și o mătură. Am aflat cine e șeful direct al dlui Horodenciuc – șeful direct al polițiștilor comunitari – dl viceprimar Viorel Seredenciuc. Dom’ vice, dacă tot v-ați pus de curând în funcție și nu știți cine mănâncă laleaua de la bulb, dând vina pe porumbei, aflați că tot ei mănâncă în draci (dar știți cum, ciup – ciup – ciup!) și asfaltul străzilor Sucevei, care, dând vina pe păsări, o să fie recondiționate la a doua venire a lui Richard. Nu „Inimă de Leu”, nicidecum Inimă de… lei, ci Clyderman. Și ca cireașa de pe… tort să fie totală, aflați declarația dlui Horodenciuc, colonel și Viorel, dată nouă alaltăieri, la ora 12,57: „Nu porumbeii sunt vinovați, cioarele sunt vinovate. Noi nu avem ce face, sunt păsări și trebuie să trăiască, dar noi nu avem efective pentru a ne lupta cu ele. Și știți că paguba adusă de păsări, până acum, prin această activitate, e de peste 300 de milioane de lei?”. Sincer, nu știam. MUGUR GEU P.S. Unde e groapa de gunoi a Sucevei, pentru ca „cioarele“ și alte păsări să se hrănească de acolo?!…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: