PSD Suceava 2020

„Bucovina este un loc cu care Dumnezeu a binecuvântat România”

Ministrul turismului, Elena Udrea, a inaugurat ieri la prânz, la Suceava, manifestările cuprinse în cadrul programului turistic „Paștele în Bucovina”, al Consiliului Județean Suceava. Elena Udrea, îmbrăcată într-un costumaș negru (deux pieces), purtând tot timpul o trăistuța tradițională bucovineană primită în dar de la gazdele evenimentului, a spus că Bucovina trebuie să devină o destinație turistică atât pentru români, cât și pentru străini. Elena Udrea a venit la Suceava împreună cu mama sa, care este născută în Mălini, și a participat la o procesiune alegorică de vestire a primăverii și a sărbătorilor pascale, de la Palatul Administrativ până pe platoul central al municipiului.
 

Procesiunea a fost deschisă de un car tras de doi armăsari negri care transporta un ou ornamentat, urmat de un grup de persoane îmbrăcate în costume populare ce aveau în mână ramuri de răchită. Ulterior, pe esplanada din centrul municipiului, unde s-a organizat Târgul de Paști, Elena Udrea a lansat programul „Paștele în Bucovina”. Ea a spus că este bucuroasă să se afle din nou aici la debutul acestor manifestări, subliniind că „Bucovina este un loc cu care Dumnezeu a binecuvântat România”. Ministrul turismului a spus că obligația autorităților este să arate lumii întregi „ce țară mândră e Bucovina” și și-a exprimat convingerea că cei care vin o dată în această zonă cu siguranță vor reveni și vor transmite și altora sentimentele pe care le-au trăit aici. „Trebuie să facem să se spună povestea Bucovinei în lume”, a spus Elena Udrea, explicând că un scop al acțiunilor autorităților din turism este ca Bucovina să devină cunoscută în lume. Ministrul a mai arătat că este fericită că are rădăcini în Suceava și a subliniat că turismul în Bucovina are un susținător în persoana sa. „Sper că vom reuși să arătăm ce loc minunat e ținutul Bucovinei”, a mai spus Elena Udrea. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus la rândul său că tot ceea ce se face în Bucovina este natural. „Totul este original și vrem să punem mai mult în valoare acest aspect”, a precizat pre-ședintele Consiliului Județean, anunțând ulterior deschiderea proiectului „Drumul ouălor încondeiate”, parte din programul mare, proiect care se va desfășura pe traseul Ciocănești, Coșna, Poiana Stampei, Fundu Moldovei, Breaza, Moldovița, Vatra Moldoviței, Sucevița, Marginea, Putna, Brodina. „Bucovina devine un muzeu viu”, a conchis Gheorghe Flutur. Participanții la manifestare au vizitat apoi Târgul de Paști și standul „Gustă din Bucovina”, unde au fost prezentate peste 40 de preparate de post, de la zacuscă, la sarmale de post, salată de gălbiori, musaca de legume până la plăcinte cu prune, cozonac sau clătite cu magiun, dar și bere de casă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: