PSD Suceava 2020

În preajma Paștelui

Aproape 120 kg de preparate scoase de la comercializare de inspectorii CPC

Verificările pe linia protecției consumatorilor prin depozitele restaurantelor au condus la depistarea de produse expirate
Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Suceava a controlat deja 30 de operatori economici care comercializează și produse specifice de Paște. Ca urmare a acestor verificări, au fost oprite definitiv de la comercializare 117 kg de preparate din carne dovedite ca neconforme, alte 1431 kg fiind interzise la vânzare până la rezolvarea deficiențelor.
 

Din categoria produselor retrase definitiv de pe raft se înscriu și cele identificate la un producător sucevean și la unul din Călărași, față de care probele verificate la labora-toarele Larex au arătat că erau „pompate” cu apă și sare mai mult decât stabilesc rețetele. Inspectorii au găsit și cantități de marfă cu data limită de consum depășită, precum și carne de pasăre vrac ce putea fi adusă și de pe Marte, pentru că pe ea nu exista niciun element de identificare și caracterizare. Alături de măsura opririi definitive sau temporare de la comercializare a produselor neconforme, operatorii economici au fost sancționați contravențional. Pensiunile sucevene – OK! În aceeași notă de sezon, CPC a pus la rându-i umărul la buna desfășurare a pro-gramului „Paștele în Buco-vina” prin organizarea de ac-țiuni de control la unitățile de cazare turistică, în special pensiuni din zonele Sucevița, Voroneț, Câmpulung Moldo-venesc (Moldovita, Sadova etc.), Vatra Dornei. Controa-lele au început încă din a doua jumătate a lunii februarie și au cuprins nu mai puțin de 65 de agenți economici de profil. Pentru majoritatea dintre ei, inspectorii au acordat anul acesta un binemeritat „OK”, deficiențele constatate fiind minore și ușor de corectat, semn că acțiunile precedente au avut ecou. Marfă expirată în depozitele restaurantelor Parte din unitățile de alimentație publică verificate în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, continuă însă a încălca legislația privind protecția consumatorilor. Controalele făcute au descoperit în depozite produse expirate. Cantități de carne, preparate, condimente, bere au fost retrase din consum, iar operatorii economici – sanc-ționați conform prevederilor legale. Alte nereguli sesizate de inspectorii CPC în unitățile de alimentație publică au fost neizolarea și neasigurarea ventilației corespunzătoare pentru spațiile destinate fu-mătorilor și lipsa elementelor de identificare și caracterizare pe produse alimentare depozitate în frigidere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: