Suceava

Nou cartier pentru tineri pe Dealul Tătărași

Municipalitatea suceveană a identificat și scoate la vânzare noi parcele destinate gratuit tinerilor cu vârstă de până la 35 de ani care vor să-și construiască o casă pe cheltuială proprie. Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că este vorba despre o suprafață de pe Dealul Tătărași, la dispoziția amatorilor fiind puse 179 de parcele.
 

Edilul șef arată că, în luna mai, va fi aprobată o hotărâre a Consiliului Local în acest sens, repartizarea efectivă urmând a se face în luna iunie. De precizat este că, prin alocarea de suprafețe, un cartier a luat deja ființă în zona periurbană a municipiului Suceava, respectiv pe dealul Mănăstirii Teodoreni, la ieșirea înspre Botoșani. În zonă, în scopul satisfacerii unui număr cât mai mare de cereri de construire de locuințe proprietate privată, CL a validat trei terenuri disponibile la Legea nr.15/2003. Acestea au suprafața de 70.000 mp, 27.000 mp și, respectiv, 10.000 mp. Până acum au fost aprobate și se construiesc 170 de case, titularii primind în folosință gratuită câte 300 mp fiecare. Amatorii de teren trebuie să dovedească faptul că au cel puțin 5000 de euro în conturi bancare și că realizează venituri în măsură să le asigure resursele financiare pentru ridicarea casei. La compartimentul specializat al primăriei există deja 100 de cereri de atribuire de parcele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: