PSD Suceava 2020

Sucevenii vor să-și ajute partenerii sinistrați din regiunea italiană Abruzzo

Consiliul Județean Suceava a trimis autorităților din regiunea parteneră Abruzzo din Italia, grav afectată de seismul de zilele trecute, o scrisoare de compasiune față de victimele cutremurului.
 

„Am trimis o scrisoare de compasiune și solidaritate președintelui regiunii, Gianni Chioddi, și am discutat telefonic cu colaboratorii de acolo”, a declarat ieri, într-o conferință de presă, Gheorghe Flutur, adăugând că singurul care are locuința afectată de pe urma sinistrului este șeful Grupului economic pentru interes european, arhitectul Carlo Floris. De asemenea, de suferit a avut și imobilul care găzduiește administrația regiunii. Dl Flutur a arătat că autoritățile județene sunt pregătite să ofere o „mână de ajutor concretă” în următoarea perioadă. „Ne interesăm să vedem de ce ar fi nevoie, astfel încât să putem ajuta, concret, fizic, în intervalul următor”, a menționat Gheorghe Flutur. Acordul de cooperare între județul Suceava și regiunea Abruzzo vizează domenii prioritare ale dezvoltării județului, precum exploatarea și prelucrarea lemnului, turism, agricultură, piscicultură și zootehnie, comerț, transport, cultură, formare profesională. Regiunea Abruzzo, având capitala la L’Aquilla, este situată în centrul Italiei. În momentul de față, mai multe localități din zonă sunt deja înfrățite cu localități sucevene. În regiunea Abruzzo din Italia trăiau și munceau, anul trecut, aproape 10.000 de suceveni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: