Studenții basarabeni din Suceava au ales negrul în contrapartidă cu „Roșul” de la Chișinău

Studenții și elevii basarabeni care învață în municipiul Suceava vor purta, până vineri inclusiv, banderole negre, în semn de solidaritate cu tinerii care protestează în piața centrală din Chișinău față de rezultatele alegerilor din Republica Moldova.
 

Liderul Grupului de Inițiativă al Românilor Basarabeni din Suceava, Petru Ciolpan, a decarat presei că la această acțiune de solidaritate vor participa aproximativ 200 de studenți și peste 150 de elevi din Republica Moldova care studiază în unități de învățământ din municipiul reședință de județ. „Este un semn de solidaritate cu tinerii care au ieșit în stradă în Chișinău, în Piața Națională”, a explicat Petru Ciolpan. Aproximativ 250 de studenți basarabeni din Iași s-au adunat, luni seară, în fața Universității “Alexandru Ioan Cuza”, pentru a protesta față de rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, câștigate de comuniști, tinerii cerând organismelor internaționale să nu le valideze. O manifestare similară a avut loc și în Galați, unde aproximativ 100 de studenți basarabeni de la Universitatea “Dunărea de Jos” s-au strâns, luni seară, în jurul orei 19, în grădina publică situată în apropierea campusului studențesc “Alexandru Ioan Cuza”, pentru a protesta față de rezultatul alegerilor din Republica Moldova. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a obținut 49,96% din sufragii în alegerile parlamentare de duminică, după numărarea a 97,93% din voturi.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: