PSD Suceava 2020

Senatul Universității sucevene a decis:

Medalie de aur pentru directorul cotidianului „Crai nou”, Dumitru Teodorescu

Senatul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava a decis să-i confere medalia de aur directorului cotidianului „Crai nou”, Dumitru Teodorescu, cu prilejul recentului eveniment al împlinirii a 5000 de apariții. Distincția a fost înmânată ieri, în cadru festiv, în fața membrilor Senatului, întruniți în acest scop de rectorul Adrian Graur. Medalia a fost acordată pentru “practicarea unui jurnalism de calitate, onest și echilibrat, pentru informarea corectă a comunității bucovinene, pentru promovarea învățământului și a culturii, cât și pentru contribuția meritorie în promovarea imaginii universității suceve-ne”.
 

Senatul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava a decis să-i confere medalia de aur directorului cotidianului „Crai nou”

Dincolo de eleganța momentului, specifică, de altfel, manifestărilor de acest gen, cadrul în care s-a decernat distincția a fost onorat de căldura și amiciția celor prezenți – stafful universității, de reprezentanți ai redacției „Crai nou” și alți invitați. De altfel, și discursul de mulțumire al directorului Dumitru Teodorescu a păstrat aceeași notă: “Un cotidian nu poate fi decât expresia unei echipe. Cu această medalie ați cinstit echipa ce a scos numărul 5000, dar și echipele care, de-a lungul timpului, au ilustrat, dincolo de zgomotul de paradă și istorie al vremii, viața adevărată și sensibilă a oamenilor locului”. Dl Teodorescu a insistat asupra faptului că “există o tradiție literară prezentă în întreaga istorie a ziarului” și că foarte multe nume mari ale literaturii bucovinene recente și contemporane au lucrat la „Crai nou”. “Pentru noi, con-siderând că aceasta este o formă de adevărat respect pentru cititor, rodul minții a contat și contează mai mult decât întâmplătorul. Un coti-dian nu poate evita întâm-plarea, dar nu vânarea acesteia trebuie să-i capteze definitiv interesul. Cred că am reușit să aducem în cutia viorii și so-nurile elevate, nu doar zgomo-tele realității de zi cu zi. Am și fost crescuți într-o școală temeinică, care a dat mulți pro-fesioniști. Mulțumim pentru această formă de recunoaș-tere. Universitatea rămâne pentru noi un teritoriu în care – invocând o zicere cu-noscută – nu intrăm cu ciz-mele. Într-o vreme în care spiritul este exilat, aici este locul în care îl aflăm. Încă o dată, mulțumim”. În același cadru, prorectorul Emanuel Diaconescu a ținut să sublinieze că “acum, când foarte multă maculatură poartă numele de ziare, «Crai nou» își păstrează profesionalismul”, iar prof. univ. dr. Vasile Dospinescu remarca faptul că: „Dumitru Teodorescu a știut să rămână echilibrat. Știe să și critice, pentru a mai îndrepta câte ceva, dar, cu aceeași pasiune, încearcă să scoată în evidență binele și frumosul”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: