Corespondență din Italia

Noua violența genetică

Românii sunt violenți genetic. A fost una dintre concluziile conferinței ,,Născuți la comandă. Maternitate forțată și psihopatologie socială: analiza integrală a cazului românesc”, organizată la Roma de Associazione Internazionale Cultura Viva pe 28 martie 2009, în sala de conferințe UNICEF. La conferință au fost invitați să participe reprezentanți ai lumii politice, ai instituțiilor, magistrați, operatori sociali etc. Pe programul inițiativei scria: pentru a înțelege violența umană și pentru a evita alibiuri rasiale, culturale și socio-economice, trebuie să utilizăm o cheie de lectură care să ajungă la rădăcina comportamentelor umane și care presupune cunoștința umanului așa cum este lăsat de natură.
 

Trei intervenții, printre care analizarea situației ,,cazului românesc” făcută de psihologul Margherita Carotenuto, evidențierea anumitor acte de criminalitate comise de emigranții români, difuzarea filmului ,,Decrețeii” (2005) de Florin Iepan despre copiii nedoriți născuți la comandă în epoca ceaușistă, au fost elementele principale care au condus în final la o concluzie alarmistă și gravă: copiii născuți în acea epocă au violența în sânge. Practic, marea majoritate a poporului român, cei între 20 și 43 de ani. Logică susținută de psihologul Carotenuto și într-un material publicat în revista Guida al Diritto (,,Il Sole 24 Ore”) din februarie 2009 sub titlul ,,Originile infracționalității. Pentru comportamentele de deviere este necesară o analiză asupra istoriei țării de origine”, din care citez: ,,România era și este o țară catolică, făcând parte în antichitate din Imperiul Roman (…) În anumite persoane, care de multe ori sunt emigranți clandestini, se pot manifesta atitudini caracterizate de o furie sălbatică.” La sfârșitul relatărilor, o româncă prezentă în sală a dorit să comenteze cele afirmate, dar nu a fost lăsată de moderatoare pentru simplul fapt că… dezbaterile nu erau prevăzute în program. Deci, frați români, trebuie să vă resemnați, pentru că s-a găsit o altă justificare a violenței românilor din Italia. De vină e Ceaușescu și efectele decretului 770 din 1966. Prin acel decret, dictatorul interzicea avorturile, obligând femeile să nască cu orice chip sau își riscau viața făcând un avort clandestin. Suntem curioși ce cheie de lectură vor da autoritățile competente din România la analiza acestor documente! Plecând de la o dramă istorică prin care au trecut multe familii din România epocii ceaușiste, când au murit multe femei din cauza avorturilor clandestine și mulți copii au fost abandonați în orfelinate, s-a ajuns la o teorie care umilește iar poporul român. Situația este gravă, iar autoritățile românești ar trebui să monitorizeze aceste lucruri. Apoi să le denunțe pu-blic. Nu să fie arhivate într-un sertar. Absenteismul și Tăcerea sunt forme de complicitate de care se fac vinovați toți cei care îmbrățișează această cale. Nu înseamnă că dacă un lucru se întâmplă în altă țară, pe cei din România nu trebuie să-i intereseze. Vom fi trași la răspundere și judecați de copiii noștri, de generațiile viitoare, pentru că nu am fost în stare să ne batem pentru a fi respectați în lume. Trebuie să ne trezim și să luptăm pentru a ne apăra imaginea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: