S-a încheiat evaluarea celor șase manageri de spital

Doi de „nesatisfăcător”, trei de „foarte bine” și un „bine”

> Managerii spitalelor municipale Rădăuți și Fălticeni au contestat la minister calificativul “nesatisfăcător” > Ei își riscă funcția dacă ministerul nu le acordă un calificativ mai bun
În urma evaluării activității managerilor din șase spitale ale județului, doi directori au primit calificativul „nesatisfăcător”, din cauza neîndeplinirii unor indicatori, unu „bine”, iar restul „foarte bine”, a informat ieri directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. Potrivit legii, managerilor cu calificativul “nesatisfăcător” le încetează contractul de muncă, dar deocamdată se așteaptă răspunsul Ministerului Sănătății la contestațiile depuse de cei doi vinerea trecută, rezultatele urmând să sosească în termen de 5 zile.
 

„Nesatisfăcător” pentru spitalele din Rădăuți și Fălticeni Directorul Spitalului Municipal Rădăuți, Dorin Robu, a fost cotat cu “nesatisfăcător”, întrucât a fost depășit costul pe zi de spitalizare, iar managerul a solicitat prea târziu renegocierea indicatorilor, adică în februarie (și trebuia în decembrie), spune directorul DSP. “Unii depășesc pentru că li s-a spus inițial că li se dau niște bani și apoi nu s-au dat”, a precizat acesta. Contactat telefonic, managerul spitalului rădăuțean a refuzat să comenteze calificativul primit, precizând că “nu dau niciun răspuns până nu primesc un rezultat de la minister”, rezultat care ar trebui să-i parvină cel mai probabil luni. Pentru că a returnat ministerului cele 50 de miliarde primite în aprilie trecut pentru continuarea lucrărilor la noul spital și a solicitat, de asemenea, târziu renegocierea indicatorilor, directorul Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Adrian Sigmund, a primit de asemenea “nesatisfăcător”. Atât directorul DSP, cât și cel al spitalului fălticenean, spun că ministerul trebuia să evalueze și să avizeze nota justificativă și indicatorii tehni-co-economici, pentru a fi demarată procedura de licitație, dar n-a făcut-o, astfel că a trebuit ca banii să fie returnați. “Nu au avizat până în octombrie, când nu mai era timp necesar pentru organizarea licitației și au dat banii înapoi, fapt ce a adus depunctare la indicatorii economici”, a spus șeful DSP. La rândul său, dr. Adrian Sigmund ne-a adus cam aceeași precizare, menționând că “nu prea e vina mea, la ceilalți indi-catori am luat «foarte bine», adică 5 puncte”. Dr. Sigmund spune că în contestație motivează că a cerut mai târziu renegocierea indicatorilor, întrucât a fost plecat din țară din 15 decembrie până în ianuarie, justificând această situație cu pașaportul. Managerii spitalelor municipale Câmpulung, Vatra Dornei și al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung au obținut “foarte bine”, iar cel al Spitalului Orășenesc Gura Humorului – „bine”. Evaluarea activității celor șase manageri de spital a început la jumătatea lunii martie, fiind realizată de o comisie din cadrul DSP, numită prin ordin al ministerului, pe baza unei grile trimise tot de acesta. Grila este unică pe țară și tocmai acest aspect a și fost contestat de unii manageri de spital din alte județe, la evaluarea din 2008, ei motivând că grila nu ține cont de particularitățile fiecărui spital. Reamintim că nu au fost evaluați managerii interimari ai unor spitale din județ: de la Spitalul Județean Suceava, spitalele orășenești Solca și Siret, ca și managerii care nu au încă șase luni de activitate, cum e cazul Spitalului de Psihiatrie Siret.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: