Oferta Universității Suceava pentru anul academic următor:

Mai multe locuri bugetate, mai puține cu taxă

Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava își prezintă oferta educațională pentru anul academic 2009-2010 în cadrul Târgului educațional 2009, care se va desfășura sâmbătă și duminică în holul Universității, ca în fiecare an. Va fi o expoziție în care fiecare facultate va avea un stand de prezentare a ofertei proprii, vizitatorii putând obține și informații sau consultații în legătură cu aspectele ce-i interesează.
 

Ca și anul trecut, Universitatea Suceava pune la dispoziția candidaților circa 4000 de locuri în total, la studii de licență, învățământ de zi și învățământ la distanță, cifră aprobată marți de Senatul Universității. În ansamblu, față de anul trecut, se observă o creștere a numărului de locuri subvenționate, de la 878 la 928, și o scădere la cele cu taxă: 1922 locuri anul acesta, față de 2392 în anul precedent. Tot ca în 2008-2009, conduce la număr de locuri fără taxă Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, cu 163 de locuri. Urmează Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, care va scoate la concurs 150 de locuri fără taxă, Facultatea de Mecanică, Mecatronică și Management, cu 132 de locuri de admitere subvenționate de stat, Facultatea de Istorie și Geografie și Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, cu 120, respectiv 121 locuri subvențio-nate. La Inginerie Alimentară sunt 86 locuri subvenționate, iar la Educație Fizică și Sport, Silvicultură și Științe ale Educației, câte 52 de locuri fără taxă. Zece din totalul locurilor bugetate sunt pentru candidații de etnie romă. La Științe Economice, cele mai multe locuri cu taxă Cele mai multe locuri cu taxă, 700, au fost scoase de Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, urmând Facultatea de Istorie și Geo-grafie, cu 400 locuri cu taxă. Învăță-mântul la Distanță (ID) beneficiază anul acesta de 960 de locuri, tot cu taxă, mai multe cu 185 față de anul trecut, iar pentru continuarea studiilor au fost alocate 295 de locuri cu taxă. Mai sunt 15 locuri pentru cei care vor să urmeze o a doua facultate. Și anul acesta sunt 580 locuri bugetate la cursurile de masterat, încă 1676 fiind prevăzute la învățământul cu taxă, număr mai mare cu peste 100 ca în anul anterior. De asemenea, sunt 30 de locuri fără taxă și 78 de locuri cu taxă la studiile de doctorat. Alte locuri sunt prevăzute și pentru candidații de origine română proveniți din Republica Moldova, precum și din diaspora. Astfel, candidații din Repu-blica Moldova care au absolvit liceul în România vor beneficia de 6 locuri cu bursă la studiile de licență, iar românii din diaspora au la dispoziție 42 de locuri cu bursă și 5 locuri fără bursă. Tot pentru ei vor fi disponibile 15 locuri la studiile de masterat, dintre care 6 fără bursă, iar la doctorat, pentru candidații de origine română din diaspora sunt 4 locuri cu bursă și unu fără bursă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: