Demonstrații și adrenalină la baza de pregătire a jandarmilor de la Mihoveni

> Zeci de copii și adulți au asistat ieri la „dezarmări”, „arestări” de infractori și „restabiliri” ale ordinii publice executate de jandarmii Detașamentului Mobil de Intervenție Rapidă
Ofițerii și subofițerii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au arătat ieri, la sediul de la Mihoveni, câteva dintre „mostrele” spectaculoase pentru public, ale activității lor, cele specifice Detașamentului Mobil de Intervenție Rapidă. În public s-au aflat peste 100 de elevi de la școli din județ, membri ai presei sucevene, alte persoane implicate în acțiune, iar șoșoteala a fost exclusă, pentru că a fost ce vedea în situațiile tactice prezentate.
 

A fost vorba, pentru început, de presupuși infractori agresivi ce mânuiau diferite arme albe și care, într-o secundă, au fost dezarmați, percheziționați și încătușați, prin tehnicile aplicate de jandarmi. Deosebit de spec-taculoasă a fost demonstrația restabilirii ordinii publice în cadrul unui presupus protest ce a degenerat în manifestări violente. Câteva zeci de militari, cu căști, scuturi, măști de gaze, perfect echipați și pregătiți, au avertizat, negociat cu „manifestanții”, au descurajat, anihilat și arestat lideri, conform procedurilor îndelung exersate. Și o completare… Tot ce au privit cei de față ca pe un spectacol impre-sionant, dat de Ziua Jandarmeriei, s-a petrecut și se poate petrece oricând în stradă, acolo unde păstrarea ordinii publice și a siguranței cetă-țeanului e considerată priori-tară pentru jandarmi. A fost apoi rândul câinilor de serviciu să arate compe-tența instructorilor de dresaj și, cât timp aplauzele privito-rilor au pornit spontan, se pare că aceștia o au. Au urmat alte exerciții impresionante exe-cutate de militari pe poligonul de pregătire antiteroristă cu salturi de la înălțime, coborâri pe frânghii trăgând cu arma, toate acrobații, poate, pentru novici, pregătire serioasă însă pentru militari. „Show-ul” s-a încheiat cu un exercițiu demonstrativ de tragere, cu pistoale, puști automate, puști cu lunetă, în ținte, în cărămizi, în sticle mișcătoare, în baloane și în „ciolane” amplasate la zeci de metri distanță, dintre care prea puține au scăpat neatinse. Se pare că cele văzute ieri de elevi pe terenurile de pre-gătire de la Mihoveni au stârnit curiozități și au trezit interes, cel puțin în rândul câtorva eleve de liceu care își văd vii-torul în cadrul Jandarmeriei Române.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: