Consiliul Județean a semnat contractul pentru aducerea luminii Învierii de la Mormântul Sfânt

> Manifestările intitulate „Paștele în Bucovina”, debutează pe 10 aprilie, deschiderea fiind făcută de către Elena Udrea, ministrul turismului > În Program sunt antrenate 40 de localități, fiecare dintre ele având propriul lor calendar
 

Ieri, Conducerea Consiliului Județean a semnat contrac-tul cu firma care va aduce lumina Învierii de la Mormântul Sfânt din Israel. Echipa este formată din 4 oameni, costul transportului ridicându-se la 20.000 de euro, contravaloarea acestuia fiind suportată de parlamentarii PD-L de Su-ceava. Plecarea de pe Aeroportul „Suceava” este stabilită pentru vineri, 17 aprilie, iar întoarcerea pe 18 aprilie, în jurul orei 20.00. Debutul de pe 10 aprilie al manifestărilor intitulate „Paș-tele în Bucovina”, la care va fi prezentă și Elena Udrea, ministrul turismului, îl repre-zintă drumul ouălor înconde-iate, pe traseul Ciocănești – Poiana Stampei – Coșna – Fundu Moldovei –Breaza – Moldovița – Sucevița – Mar-ginea – Putna – Brodina –Mă-năstirea Humorului – Voro-neț. De asemenea, megaoul ce va fi amplasat în fața Casei Culturii urmează a fi adus la Suceava, cu un transport agabaritic, cel mai probabil tot pe 10 aprilie. Manifestări specifice vor fi dedicate sărbătorilor pascale ortodoxe, catolice și evreiești, de Florii fiind organizată o expoziție de flori în centrul Sucevei. În Săptămâna Patimilor se va desfășura programul special „Spovedește-te în Bucovina”, în aceeași perioadă fiind lansată și o acțiune de plantare de arbuști la Voroneț, Putna și Vatra Moldoviței, arbuștii purtând, pe etichetă, numele celui care i-au sădit. În joia Paștelui, la Arbore se va ține un regal al corurilor bisericești din județul Suceava, iar în sâmbăta „Învierii” va avea loc pelerinajul „Veniți de luați lumină”. Slujbe de Înviere vor fi oficiate în toate bisericile și mănăstirile din județ, iar cea din „adâncuri”, de la capela Salinei Cacica, va fi transmisă în direct de o tele-viziune locală. Duminică de Paști, va fi ținută slujba de sfințire a oului uriaș din centrul Sucevei și a megapăștii de la Rădăuți, acestea urmând a intra în cartea recordurilor. În calendar sunt înscrise acțiuni, precum festivalul cântecelor de toacă și concertul de clopo-te de la mai multe mănăstiri și biserici din județ. În Săp-tămâna luminată se vor ține hore și baluri într-o serie în-treagă de localități, inclusiv la Muzeul Satului Bucovinean din reședința de județ. Pe 22 aprilie va fi adus steagul cu chipul Sfântului Gheorghe al domnitorului Ștefan cel Mare. Evenimentele vor fi închise pe 23 aprilie cu un concert extra-ordinar cu Richard Clayder-man, ținut pe Stadionul Areni. Biletele, în număr de 8000, costă 40 de lei bucata și sunt puse în vânzare de ieri. În programul „Paștele în Bucovina” sunt antrenate 40 de localități. „Programul are anvergură județeană, dar sunt convins că are ecou național și internațional, mai ales că s-a făcut publicitate acestui eve-niment”, a declarat președin-tele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, inițiatorul amplului program. Sunt aștep-tați să participe la manifestări și președintele Traian Băsescu și premierul Emil Boc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: