La Olimpiada de Muzică de la Galați, faza zonală

Aproape toți participanții de la Colegiul de Artă s-au întors cu premii

Lotul Olimpic al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, participant la faza zonală a Olimpiadei de Muzică destinată elevilor de gimnaziu, s-a întors acasă cu 4 premii I absolut, 6 premii I, 5 premii II și 3 premii III, ceea ce înseamnă 18 premii aduse de cei 20 participanți.
 

“Din lotul de elevi selecționați în urma desfășurării etapelor succesive și eliminatorii ale celei de-a X-a ediții a Concursului «Cel mai bun interpret», organizat la nivelul colegiului, juriul format din profesori de instrumente i-a selectat pe cei mai talentați concurenți”, a precizat directoarea colegiului, prof. Sabina Roman. Potrivit ei, premiul I absolut a fost obținut de elevii Ciprian Mihail Reuț – vioară, clasa a VI-a, Ana Larisa Iordache – violă, clasa a VIII-a, Eugen Toboș – chitară, clasa a VIII-a, Loredana Hreceniuc – oboi, clasa a VII-a, iar premiul I elevii Ioana Simionel – vioară, clasa a VI-a, Dinuța Elena Costache – flaut, clasa a VII-a, Emilian Clipa – clarinet, clasa a VII-a, Zaharia Hojbotă – clarinet, clasa a VI-a, Diana Săveanu – flaut, clasa a VI-a, și Florin Dănuț Pînzari – trompetă, clasa a VIII-a. “Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără o îndrumare compe-tentă oferită de profesorii îndrumători și corepetitori ai Colegiului de Artă «Ciprian Porumbescu»: Cristina Ungu-reanu, Doina Chișcă, Ilie Zugrav, Vasi-le Bolnavu, Svetlana Gheorghe, Miha-iela Săveanu, Ciprian Baicu, Vitalie Cazacu, Florin Sumanariu, Ionuț Ciu-botaru, Johannes Onesciuc, Adrian Moroșanu și Cristian Lungu”, a menționat directoarea colegiului. Tot la Galați, elevi ai colegiului su-cevean, reuniți 7 în formații instrumen-tale sau vocale, au obținut 6 premii I și un premiu II. Cu premiul I s-au eviden-țiat sextetul vocal cu acompaniament, cvartetul vocal și octetul vocal, forma-ții îndrumate de prof. Iulia Buraciuc, cvartetul de coarde coordonat de prof. Florin Ungureanu, cvartetul de instrumente de suflat, coordonat de Petru Tabarcea, și grupul folk îndrumat de Valentin Ianoș. Premiul II a obținut corul de cameră cu acompaniament, coordonat tot de prof. Buraciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: