În luna martie

149.893 de persoane au trecut frontiera UE a României cu Ucraina

În luna martie, polițiștii de frontieră din cadrul IJPF Suceava au executat 130 de misiuni și acțiuni specifice proprii. Potrivit purtătorului de cuvânt al DPF Rădăuți, scms. Ilie Poroch Serițan, prin punctele de trecere a frontierei arondate IJPF au trecut 89.938 de cetățeni români, cu 27.604 mijloace de transport, 59.955 de cetățeni străini, cu 20.567 mijloace de transport.
 

În perioada de referință, au fost descoperite și reținute în vederea confiscării 37870 de pachete de țigări, în valoare de 162586 de lei, precum și bunuri industriale în valoare de 35.824 de lei. Au fost aplicate 59 amenzi contravenționale în valoare de 44.960 de lei, înregistrându-se, totodată, 14 infracțiuni. Cu titlu de exemplu, polițiștii de frontieră suceveni au depistat zilele acestea, în trafic, un tânăr din localitatea Lupcina, în timp ce conducea pe drumurile publice un tractor, fără a deține permis de conducere. „În ziua de 02.04.2009, polițiștii de fron-tieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei au oprit în trafic un tractor, condus de numitul Gheorghe F., în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localita-tea Lupcina, județul Suceava. La controlul efectuat de polițiștii de frontieră, tânărul a prezentat documentele per-sonale de identitate, precum și ale utilajului agricol, ocazie cu care s-a constatat că tânărul nu deține permis de condu-cere. Acesta a declarat polițiștilor de frontieră că nu posedă permis, deoarece nu a susți-nut examen în vederea obținerii acestui document, iar tractorul i-a fost încredințat pentru conducere de proprietarul acestuia, Dumitru G., în vârstă de 42 de ani. Numitului Gheorghe F. polițiștii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, fără a deține permis de conducere, iar proprietarului tractorului i s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare cu bună știință a unui autovehicul, pentru conducere pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere. Actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea atribuirii numărului unic”, ne-a declarat sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: