Viceprimarul cîmpulungean, pictor pasionat și necunoscut

Viceprimarul câmpulungean Mihăiță Negură continuă să îi contrarieze pe amatorii de bârfe mondene, pentru că nu i se prea cunoaște vreo slăbiciune omenească. Și totuși, căutătorii de senzații au rămas cu convingerea că trebuie să aibă și el vreo patimă ascunsă, din cele care oferă omului un refugiu din stres și îl repun în mișcare. Și chiar are!
 

Deși nu și-a mai putut satisface pasiunea de vreo patru ani, din lipsă de timp, viceprimarul rămâne un pictor pasionat. Este autorul a sute de lucrări și, chiar dacă nu a avut niciodată o expoziție personală, iar printre artiștii de marcă este doar un necunoscut, lucrările semnate Mihăiță Negură au ajuns pe două continente, după ce le-a dăruit prietenilor. Pasiunea lui pentru pictură a apărut când era adolescent, datorită unui album cu reproduceri după Nicolae Grigorescu. A început cu reproduceri după clasici, a continuat cu pictură religioasă la biserica din Frumosu și ar fi ajuns artist cu diplomă dacă familia nu i-ar fi impus altfel. Este inginer acum, face politică, e viceprimar, dar tot pictura e marea lui dragoste. Admiră opera lui Grigorescu, dar și pe cea a marilor peisagiști ruși, ca Ivan Șișkin. Nu este genul de artist pretențios și privește pictura doar ca pe marea pasiune a vieții sale. Speră să mai aibă timp, măcar la pensie, să se întoarcă la șevalet și să poată picta din nou mesteceni, peisaje marine și toamne de vis. Și poate într-o zi se va decide să își reunească lucrările într-o expoziție. Ar fi făcut asta și până acum, dar tablourile sunt atât de multe încât au devenit pur și simplu greu de ales.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: