„Toți pentru curățenia orașului !”

Primăvara mult așteptată a venit, lăsând la vedere gunoiul de pe străzi. Ca în fiecare an, elevii Colegiului Tehnic „Samuil Isopescul” din Suceava au recurs la curățarea spațiului verde din jurul școlii și a internatului, numai că acum au primit ajutor din partea Primăriei Suceava, ajutor constând în saci, mănuși de menaj, mijloace de transport.
 

În ziua de 24 martie 2009, în cadrul Programului Internațional «Eco-Școala», elevii colegiului, coordonați de cadre didactice, au participat la ecologizarea spațiilor din curtea școlii și internatului, dar și a spațiilor publice verzi din zona rezidențială (străzile Samuil Isopescu, Alexandru cel Bun, Tipografiei, Tudor Vladimirescu). Elevii au avut prilejul de a se implica direct în acțiunea de păstrare a curățeniei, scopul fiind „formarea responsabilității tinerilor pentru a păstra un mediu curat, de a schimba atitudinea față de natură, de a învăța să trăiască în armonie cu natura”, a afirmat dl prof. Constantin Cocerhan, coordonatorul Programului «Eco-Școala». Sacii plini cu gunoi i-au făcut pe elevi să se gân-dească de două ori înainte de a mai arunca pe jos ambalaje și resturi. Ei au participat cu plăcere și au considerat că asemenea acțiuni sunt utile, pentru că „ne învață să protejăm natura, să respectăm mediul, pentru că acesta este ca un organism uman care, dacă se îmbolnăvește, are nevoie de îngrijire. Trebuie să înțelegem că mediul nu este numai al nostru, ci și al generațiilor viitoare” (eleva Alina-Cristina Cofler din clasa a IX-a B). Prof. ANDREEA DUDUMAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: