La Inspectoratul Județean de Poliție

„Ziua Porților Deschise”

Câteva zeci de elevi de la Liceul cu Program Sportiv și Liceul de Artă au vizitat, ieri, sediul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Suceava, cu prilejul “Zilei Porților Deschise”. Evenimentul a fost organizat pentru a marca Ziua Poliției Române, care se sărbătorește astăzi.
 

Copiii au avut ce vedea: echipamentele din dotarea lucrătorilor din cadrul Servi-ciului Criminalistic, Serviciu-lui Poliției Rutiere și Deta-șamentului pentru Intervenție Rapidă și o expoziție de arme de panoplie găzduită de Galeria „Millenium”. Elevii au reușit să-i impresioneze pe oamenii legii, recunoscând mai multe dintre armele de foc expuse în holul de la parterul sediului IPJ. Ei s-au arătat interesați și de Labo-ratorul poligraf, de aparatele radar, de câinii de urmă și de mașinile de intervenție. Preț de cinci gloanțe, jurnaliștii au dat pixul pe o armă de foc Inspectoratul Județean de Poliție Suceava a organizat ieri și “Cupa presei la tir”, com-petiție la care au participat jurnaliști și operatori de la majoritatea publicațiilor și televiziunilor locale. Acțiu-nea s-a desfășurat la poligonul situat în apropierea Inspecto-ratului pentru Situații de Ur-gență (ISU) Suceava. După ce experții în domeniu le-au făcut un scurt instructaj, cu privire la modul de folosire a unei arme de foc, “presarii” au re-nunțat la pixurile și camerele de filmat din dotare și, rând pe rând, și-au exersat talentele de țintași… mai mult sau mai puțin experimentați. Fiecare dintre participanții la concurs au tras câte cinci cartușe, atingând cu chiu cu vai ținta postată la doar câțiva metri distanță. Cum era de așteptat la a-ceastă competiție nu au existat decât învingători. Participanții și-au îmbogățit bagajul de informații despre cea mai scumpă armă din dotarea polițiștilor și anume pistolul Glock și, totodată, s-au ales cu multe zâmbete, aplauze și diplome de excelență. Se cuvine totuși să spunem că cel mai bun pistolar dintre jurna-liști este operatorul Ticu Dolenschi de la Plus tv, care a reușit să adune 44 de puncte din 50 posibile, iar dintre jurnaliste, chiar subsemnata, care a adunat cu greu 36 de puncte tot din 50 posibile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: