Consiliul Județean dă 300.000 de mii de lei pentru începerea lucrărilor la groapa ecologică de la Moara

Consiliul Județean va aloca, din bugetul propriu, fonduri pentru inițierea lucrărilor de la viitorul depozit ecologic de deșeuri menajere de la Moara, din preajma municipiului Suceava. Președintele administrației județene, Gheorghe Flutur, precizează că a luat această decizie după ce a făcut demersuri la București, Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile dându-și acordul în acest sens.
 

Dl Flutur subliniază că, în perioada următoare va fi organizată licitație pentru desemnarea executantului, astfel încât, atunci când se va debloca finanțarea, să se atace din plin lucrările. „Vrem să nu pierdem timpul, iar până ce se obțin toate aprobările legate de cele două gropi ecologice și de sistemul integrat de gestionare a deșeurilor, vom demara, prin licitație, construirea primului depozit de la Moara. Aceasta, în așa fel încât toate localitățile învecinate să poată duce deșeurile pe noua platformă”, subliniază Gheorghe Flutur, precizând că, până la accesarea finanțării de 42 de milioane de euro, din „pușculița” județeană se va disponibiliza o sumă de până la 300.000 de lei. La sfârșitul lui noiembrie, Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile a aprobat master-planul pentru construirea depozitelor ecologice de deșeuri menajere de la Moara și Pojorâta. Licitațiile pentru execuție vor fi ținute în prima parte a acestui an, investiția ridicându-se la 42 de milioane de euro. Proiectul este finanțat din fonduri structurale, un număr de 7 mari localități urbane având, potrivit negocierilor cu UE, la Capitolul 22 „Mediu”, termene de închidere a rampelor de deșeuri menajere care au început cu finele 2008 și se încheie în 2011. De la 1 ianuarie 2008, din cauza închiderii rampei din municipiul reședință de județ, deșeurile menajere adunate din Suceava sunt transportate și depozitate pe platforma de la Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: