20% din fonduri merg la investiții

Proiectul de buget al Consiliului Județean Suceava prevede alocarea a 20% din fonduri pentru investiții, a anunțat, ieri, președintele instituției, Gheorghe Flutur, care a arătat că, în ceea ce privește protecția socială, sindicatele au înțeles restrângerile determinate de constrângerile bugetare.
 

Flutur a spus, într-o conferință de presă, că vor fi alocate 42 de milioane de lei pentru lucrări la drumuri județene, pentru modernizări ale acestor drumuri urmând să fie alocate și din partea Ministerului Dezvoltării 20 de milioane de lei, în cadrul programului național de reabilitare a infrastructurii de drumuri județene; 23 de milioane de lei vor fi alocate pentru cofinanțări la proiecte europene care vor fi derulate în județ, iar două milioane de lei, pentru deblocarea proiectului județean de apă-canal, care va fi finanțat prin POS și este estimat la 120 de milioane de euro. Președintele CJ Suceava a arătat că a primit avizul Ministerului Mediului pentru începerea procedurilor de selectare a constructorului depozitului ecologic de la Moara, astfel încât lucrările să poată începe cât mai repede, valoarea investițiilor ridicându-se la 50 de milioane de euro. Bugetul județului Suceava pentru 2009 va fi de 320 de milioane de lei, fiind asigurate fonduri de 19-20 de milioane de lei pentru Programul „Lapte și corn” , și 59 de milioane de lei pentru persoanele cu handicap. În ceea ce privește domeniul protecției sociale, președintele CJ Suceava a declarat că a discutat cu reprezentanții sindicatelor și că aceștia au înțeles „restrângerile pentru această perioadă mai delicată”. El a arătat că le-a explicat sindicaliștilor că se impune amânarea la plată a drepturilor salariale câștigate de salariați prin instanță și a menționat că nu vor fi reduse sporurile, ci numărul de angajați care vor beneficia de sporuri de 50 sau de 75 la sută. „Le-am arătat limitele”, a spus Flutur, care a subliniat că s-a înțeles cu sindicatele din protecția socială.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI