Legea bugetului ar putea fi adoptată astăzi

Se preconizează măsuri de reducere a cheltuielilor CJ Suceava, printre care renunțarea la casa de oaspeți de la Călinești, renunțarea la 200 de posturi vacante din cadrul DGASPC, retragerea personalității juridice a centrelor de asistență socială, restricții la convorbirile telefonice și chiar „o ușoară reducere de personal”
 

Legea bugetului pentru 2009 ar putea fi adoptată de Parlament miercuri seara, a apreciat, ieri, vicepreședintele PD-L, Gheorghe Flutur. „Cred că până mâine seară (miercuri – n.r.) ar putea fi adoptat bugetul”, a declarat Flutur într-o conferință de presă, arătând că, după promulgarea Legii bugetului, va convoca o ședință extraordinară a CJ Suceava în vederea adoptării bugetului județului, care este asemănător celui din 2008. Șeful deliberativului județean a ținut să precizeze că a decis mai multe măsuri în vederea reducerii cheltuielilor CJ, printre care renunțarea la modernizarea Casei memoriale „Simion Florea Marian” din Suceava, a casei de oaspeți de la Călinești, renunțarea la 200 de posturi vacante în Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, retragerea personalității juridice la centrele de asistență socială, ceea ce presupune reducerea numărului de funcții de conducere, plafonarea convorbirilor telefonice pe mobil și restricționarea apelurilor în afara instituției. Totodată, Flutur a mai arătat că nu exclude „o ușoară reducere de personal”. „Vom vedea cum va evolua economia și, în funcție de aceasta, să vedem dacă vor fi rectificări în plus sau nu”, a spus președintele CJ Suceava. El a subliniat că prioritară este atragerea de fonduri europe-ne, menționând că județul Suceava are nevoie de 80 de milioane de lei doar pentru a plăti avansurile la proiectele cu finanțare europeană exis-tente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: