Ion Lungu speră ca localitățile să poată apela la mai multe împrumuturi

Gradul de îndatorare al localităților ar putea crește de la 30%, cât este în prezent, „spre o cotă de 40%”. Anunțul a fost făcut duminică, într-o conferință de presă, de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a declarat că specialiști ai Ministerului de Finanțe analizează în momentul de față modul în care va putea fi creșterea îndatorării administrațiilor locale.
 

Ion Lungu, care este și membru în biroul de conducere al Asociației Municipiilor din România (AMR), a declarat că, în cadrul ședinței AMR de săptămâna trecută, ministrul de finanțe, Gheorghe Pogea (PD-L), a ținut să atragă atenția că gradul de îndatorare al localităților ar putea fi modificat, în sensul că acestea să se poată împrumuta mult mai mult. Șeful executivului local sucevean a precizat că majorarea gradului de îndatorare s-ar putea face „spre 40%”, dar că modificarea va fi stabilită în urma unei analize foarte amănunțite care se efectuează în momentul de față, de către specialiști ai Ministerului de Finanțe. „Nu se poate face dezvoltare fără împrumuturi”, a mai spus Ion Lungu, care a menționat că fondurile astfel obținute vor trebui cheltuite doar pe proiecte mari de infrastructură. Primarul a mai spus că este necesară crește-rea gradului de îndatorare și ținând cont că încasările la autoritățile locale au scăzut, în ultima perioadă, cu procente semnificative.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI