Ziua Poloniei, marcată la Rădăuți

Istoricul Daniel Hrenciuc vorbește despre destinul polonezilor
Cu prilejul Zilei Poloniei, cercetătorul Daniel Hrenciuc, adjunct la Inspectoratul Județean Suceava, șeful Comisiei pentru Învățământ, Culte, Mass-Media, Sport și Relații Externe din cadrul Consiliului Local Rădăuți, va lansa mâine, 11 noiembrie, cartea „Un destin pentru istorie: Polo-nezii în Bucovina (1774-2008)”, lucrare care va fi prezentată de universitarul Florin Pintescu. Evenimentul va avea loc la sala de festivități a Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor”.
 

Daniel Hrenciuc va vorbi despre semnificația Zilei Po-loniei iar, la final, o studentă masterandă la Universitatea de Arte „G. Enescu”, la clasa prof. Tania Pocinog, va interpreta Improptiu nr. 1 și 4 de Fr. Chopin. La reuniune sunt așteptați și oaspeți din Cernăuți. Recent, într-un interviu acordat ziarului nostru, cercetătorul Daniel Hrenciuc, în vârstă de 40 de ani, autorul a numeroase lucrări despre minoritățile naționale, susți-nea ideea dezvoltării unor seri culturale, care să includă pre-legeri, conferințe, manifestări, susținute de personalități chiar și din străinătate, aceas-ta pentru că „la resursele pe care le are Rădăuțiul se merită și pentru că sunt foarte mulți oameni care au doctorate, masterate și sunt interesați să susțină, măcar prin parti-cipare, actul cultural.” Evenimentul de mâine se va desfășura cu începere de la ora 15.00.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: