Bătaie pe tipărirea buletinelor de vot

Licitația pentru desemnarea firmei care va tipări buletinele de vot a fost blocată de o contestație
Buletinele de vot pentru alegerile generale din acest an din județul Suceava nu vor intra la tipar până când contestația formulată de unul dintre participanții la licitația de atribuire a contractului de tipărire nu va fi soluționată.
 

Prefectul județului, Ovidiu Doroftei, a spus, într-o conferință de presă, că există un contestatar dintre participanții la licitație și că pentru atribuirea contractului se așteaptă decizia Comisiei Naționale de Soluționare a Contestațiilor. Prefectul a spus că la licitație au participat două firme, una dintre acestea fiind descalificată din cauză că nu respectase cerințele din caietul de sarcini, aceasta fiind și firma care a contestat rezultatul licitației. El consideră că procesul electoral nu va fi afectat de această situație, apreciind că există timp suficient pentru tipărirea buletinelor de vot. Doroftei a ținut să precizeze că, în ceea ce privește organizarea procesului electoral, Prefectura Suceava se încadrează în programul calendaristic stabilit, fiind întocmite și înaintate, spre avizare, Autorității Electorale Perma-nente listele cu propunerile pentru funcțiile de președinți ai secțiilor de votare și locțiitorii acestora din circumscripție și achiziționate toate materialele necesare procesului de votare, cum ar fi tuș, tușiere, pixuri, lipici, dosare mapă, foarfece, sfoară, ceară și saci de polietilenă. Pentru desfășurarea procesului de votare, în circumscripția electorală Suceava sunt necesare 2.660 ștampile cu mențiunea „VOTAT”. El a mai anunțat că s-a constituit Centrul de comunicare județean, din care fac parte purtătorii de cuvânt ai Instituției Prefectului, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, ISU Suceava și ai IJPF Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: