CARTEA

Întâlnirea scriitorilor prilejuită de a 70-a aniversare a Societății Scriitorilor Bucovineni a adus, previzibil, în prim-plan cartea. De la evocarea de către Leo Butnaru a unui Cernăuți în care românii din Moldova sovietică găseau carte românească bună, căutată (uneori și de românii din România), până la supărarea lui Dumitru Covalciuc că banul decide apariția unei cărți și nu propria valoare.
 

De la indignarea lui Tudor Ilie Zegrea apropo de posibilitatea desființării librăriilor Uniunii Scriitorilor din România (,,Nu există crimă mai mare decât să închizi librăriile, ar trebui sprijinite, înmulțite în dezmățul care ne înconjoară!”) până la amărăciunea aceluiași Tudor Ilie Zegrea legată de absența unei librării de carte românească în Cernăuții zilelor noastre. De la optimismul lui Leo Butnaru privind nesfârșita librărie cuibărită în internet, până la perple-xitatea colegului său de generație: ,,Cum, să nu-mi foșnească o carte în mâini, să nu-i răsfoiesc paginile în căutarea unui pasaj care mi-a plăcut?” Despre carte, mai bună sau mai rea, pe suport de hârtie sau electronic, s-a vorbit mult, interesant, fără să se pună însă nicio clipă în discuție existența ei în viitor. Scriitorii nici nu o puteau face. Dar cât va depinde numai de ei?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: