Tentații otrăvitoare !

Proprietarii de pensiuni din zona Câmpulung Moldovenesc sunt tot mai îngrijorați de tendința turiștilor de a culege de capul lor ciuperci, adesea otrăvitoare. Nu s-au înregistrat accidente, dar în multe cazuri turiștii au venit de pe munte foarte fericiți, cu sacoșele pline de „bureți nebuni”, pe care îi voiau gătiți la pensiuni.
 

În pădurile din jur cresc în acest an puzderie de ciuperci foarte toxice, care devin tentante pentru necunoscători tocmai pentru că au culori vii și par anume făcute pentru a deveni irezistibile culegătorilor. Și salvamontiștii recomandă turiștilor să lase culegerea ciupercilor pe seama celor ce le cunosc bine și să se mulțumească doar cu fotografii ale tentațiilor otrăvitoare. În orice caz, chiar dacă au cules o ciupercă necunoscută, turiștii ar trebui să se abțină de la a o „testa” prin mestecare în stare crudă, fie și în glumă. Unele dintre simptomele otrăvirii cu ciuperci apar instantaneu și nimeni nu poate garanta salvarea în timp util a turistului care bravează astfel pentru a-și impresiona anturajul!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: