După acțiunea de la Udești

Și ONG-urile sucevene vor să se implice în împădurirea județului

Trei organizații non-guvernamentale din județul Suceava au solicitat Direcției Silvice puieți în vederea împăduririi unor noi suprafețe de teren, solicitarea venind la doar două zile după ce aproximativ 2000 de voluntari au plantat, pe Dealul Oadeci din comuna Udești, 5 hectare de teren cu salcâm.
 

Acțiunea a fost coordonată de șeful administrației județene, Gheorghe Flutur și de șeful Direcției Silvice Suceava, Valerian Solovăstru. Acesta din urmă a declarat că acțiunea „a fost o reușită” și și-a exprimat convingerea că mult mai multe persoane au fost sensibilizate în vederea contribuirii la viitoarele campanii de împădurire. El a spus că „luna pădurii” va trebui să fie o a doua etapă foarte importantă în planul de reîmpădurire a județului Suceava. Din punctul de vedere al șefului silvicultorilor suceveni, prezența oamenilor politici la Udești a fost necesară în condițiile în care nu putem vorbi la Suceava despre „vedete locale autentice” care să nu facă parte din scena politică. „Oamenii politici pot atrage după ei populația și pot convinge oamenii să facă lucruri bune, ceea ce s-a dovedit și la Udești”, a mai spus Solovăstru. El a promis celor care doresc să facă acțiuni de împădurire că le va pune la dispoziție, începând cu anul viitor, puieții necesari, fără a le solicita vreun ban.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: