Patrioți în declarații

Este deja știut că România și Ucraina intenționează să semneze în curând un acord de mic trafic, moment așteptat mai ales de românii din Ucraina. Potrivit reglementărilor Uniunii Europene, statele membre pot să încheie cu statele vecine, care nu fac parte din UE, acorduri bilaterale care să înlesnească accesul cetățenilor care locuiesc în aceste țări în apropierea frontierei externe a UE. Potrivit convenției, locuitorii din apropierea graniței nu vor avea nevoie de vize, ci vor primi un permis de mic trafic frontalier local, valabil pe o perioadă de minim un an, care le va permite să se deplaseze liber într-o zonă bine stabilită de la frontiera cu România.
 

Regulamentul UE prevede că zona de frontieră cuprinde teritoriul aflat pe o adâncime de 30 km față de frontiera de stat, către interior, de o parte și de alta a frontierei de stat. Orice parte a unei localități situată la mai mult de 30 km, dar la mai puțin de 50 km de linia de frontieră este considerată ca aparținând zonei de frontieră. Aflat marți în vizită la Rădăuți, ambasadorul Ucrainei în România, Excelența Sa, domnul Markiyan Kulik, a spus că așteaptă un răspuns cât mai grabnic din partea autorităților române, că au avut loc consultări între delegațiile române și ucrainene, unde s-a făcut un proiect al acordului. Ambasadorul a mai precizat că România nu a trimis răspuns la lista cu locațiile propuse de Ucraina și că, în această situație, nu se cunoaște o dată precisă a semnării A-cordului de mic trafic. Așa-dar, personajele principale care tărăgănează rezolvarea unei chestiuni importante suntem tot noi, românii, mai precis cei care ne conduc destinele și pe care noi i-am ales… Se cuvine să ne întrebăm din nou: am știut pe cine am ales? Nu cum-va conducătorii noștri sunt pricepuți doar la declarații?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: