În realizarea Planului Urban de Management al Mediului

Municipiul Suceava este zonă-pilot

Problemele de mediu au consecințe negative asupra sănătății umane, calității vieții și performanțelor economice ale urbei reședință de județ
Municipiul Suceava are plan urban de management al deșeurilor. Acesta este valabil pentru perioada 2008-2012 și a fost aprobat după dezbateri în ședința ordinară de ieri a aleșilor locali. Planul Urban de Management al Mediului (PUMM) fixează obiective și politici de mediu pe termen scurt, mediu și lung, propunându-și îmbunătățirea calității mediului și vieții.
 

Municipiul Suceava, având o populație de peste 100.000 de locuitori, este considerat drept una dintre aglomerările urbane din țară, motiv pentru care a fost selectat ca zonă-pilot în realizarea Planului Urban de Management al Mediului. „Prin acest plan se urmărește consolidarea strategiilor de mediu la nivel local, prin cuplarea tuturor țintelor și programelor sub o singură politică pentru municipiul Suceava, integrând problemele de mediu și din alte sectoare, precum planificarea teritorială, transportul și energia”, se arată în PUMM. Problemele de mediu cu care se confruntă municipiul Suceava se referă la poluarea cu pulberi, traficul aglomerat și intens, nivelul crescut de zgomot, construcțiile de slabă calitate, emisiile de gaze cu efect de seră, împrăștierea haotică a zonei urbane și generarea de deșeuri și ape uzate. Toate acestea au consecințe semnificative asupra sănătății umane, calității vieții și performanțelor economice ale urbei reședință de județ. Potrivit primarului Ion Lungu, planul prevede, printre altele, realizarea hărții verzi, stabilizarea versantului Zamca, înființarea de noi parcuri, reactualizarea PUG, colectarea selectivă a deșeurilor, închiderea rampei actuale de gunoi, construirea rutelor ocolitoare și aplicarea studiului de trafic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: