Perspective sumbre

Se apropie alegerile parlamentare, iar campania electorală a început, neoficial, de multă vreme. Unii fomiști de voturi se bat ca apa de maluri să-i atragă pe alegători de partea lor prin diverse mijloace, unele chiar… Se minte cu nonșalanță, de ai impresia că unii visează, iar destui aspiranți la fotolii confortabile și salarii grase nu știu cum să se mai facă remarcați. Poate că până și spre surpriza lor, inși care au deținut funcții înalte și au avut, ani în șir, pâinea și cuțitul, iar acum candidează pentru divanul țării, „descoperă”, deodată, soluții pentru rezolvarea unor probleme vechi, de larg interes. De ce nu s-or fi străduit, oare, până acum?
 

Mircea Sfichi

Sunt destui politicieni care văd viața în roz, pentru că lor așa le este traiul; iar economia țării gâfâie. Există salariați în guvern cu un salariu lunar mai mare ca al președintelui SUA, dar mai există, chiar la noi în județ, sute de gospodării în care nu s-a aprins niciodată lumina electrică, oamenii folosindu-se, la lăsatul serii, de lumânări, pentru că nici gaz lampant nu se mai găsește în comerț. Situații ca aceasta nu se văd. Dar, privind de jos în sus, se vede haosul din sistemul de salarizare, faptul că nu se mai respectă legile țării, că cei care conduc România se ceartă între ei ca la ușa cortului. În ciuda promisiunilor făcute de candidați, perspectivele sunt, mai curând, sumbre. Se vorbește despre 1 milion de șomeri în 2009. Ce promisiuni, ce strategii ar putea atenua astfel de calcule?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: