Domnul Orest Onofrei propune un proiect de lege care să rezolve problema Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina

Fiind în campanie electorală pentru postul de senator, domnul Orest Onofrei se angajează, dacă va fi ales, să promoveze un proiect de lege pentru a rezolva problema Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. Cum domnul Orest Onofrei a ținut să convingă electoratul sucevean, prin declarația publicată în presă joi, 23 octombrie 2008, de grija domniei sale pentru problemele Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ne simțim datori să facem cunoscută, aceluiași electorat și, evident, domnului medic veterinar Orest Onofrei, ex-prefect de Suceava, poziția noastră în această privință.
 

Dintru început, respingem orice promisiune, ofertă electorală a domnului Orest Onofrei în repararea nedreptăților regimului comunist și neocomunist față de Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei și față de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, din următoarele considerente: 1. Fiecare campanie electorală la Suceava, în perioada de tranziție, a început cu promi-siunea politicienilor din Bucovina de a rezolva această problemă. Electoral, toți can-didații suceveni au recunoscut dreptul Bisericii Ortodoxe Ro-mâne la restituirea bunurilor confiscate de regimul comunist în Bucovina. Odată aleși, ei au blocat toate căile de aplicare a legii. Rezultatul este vizibil astăzi pentru orice creștin: devastarea pădurilor bisericești, spre profitul demnitarilor și funcționarilor corupți și al străinilor, care, opriți a tăia pădurile din țara de obârșie, au găsit cea mai bună oportunitate în România; 2. Din punct de vedere le-gislativ, problema restabilirii Fondului Bisericesc a fost rezolvată prin legislația fun-ciară în vigoare, cu ultima completare prin Legea nr. 247/2005, promovată de șeful local de partid al dom-nului Onofrei, domnul Gheorghe Flutur; 3. Oricâte discuții s-ar purta, blocarea restabilirii drepturilor bisericești în Bucovina intră, înainte de toate, în res-ponsabilitatea trio-ului cunoscut: Gheorghe Flutur, ex-ministru, Orest Onofrei, ex-prefect, și avocatul diversionist Radu Ursu, primul – președinte, ceilalți doi – vicepreședinți ai Partidului Democrat-Liberal Suceava; 4. Chiar de bună-credință, specializarea domnului Orest Onofrei – medic veterinar – nu-i permite acestuia în niciun mod abordarea unei probleme juridice, mai ales după ce, în calitate de prefect, nu a respectat nici măcar hotărâri ale instanțelor de judecată, definitive și irevocabile, începând cu o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție; 5. După ce ne-a mințit, șan-tajat, insultat, calomniat, domnul Orest Onofrei, de altă credință (pe care i-o respectăm, dacă măcar față de cultul căruia aparține este corect), politician ajuns la al treilea partid, și numai în funcții înalte, nu mai poate convinge niciun creștin ortodox care i-a cunoscut adevărata față. Ca atare, declinăm orice ofertă pentru rezolvarea probleme-lor noastre din partea dom-nului Orest Onofrei și a cole-gilor domniei sale în județul Suceava. În consecință, la așa oa-meni și așa vremuri, nu ne rămâne decât să ne rugăm Bunului Dumnezeu și să cău-tăm sprijinul unor români adevărați, cu simțul dreptății și al credinței strămoșești, care să ne susțină în demersul nostru pentru a restabili adevărul, dreptatea și legea în Bucovina, cauză sfântă pentru dreptcredincioșii și slujitorii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: