Ștefan Alexandru Băișanu

„Nu au adus bani de acasă pentru județ”

Președintele PNL Suceava, fostul prefect Ștefan Alexandru Băișanu, i-a recomandat, miercuri, președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să demonstreze sucevenilor că poate să conducă instituția la conducerea căreia a fost ales fără să se mai vaite zilnic de lipsa fondurilor.
 

Băișanu a declarat, într-o conferință de presă, că, în perioada guvernării liberale, județul, și în special municipiul Suceava, a primit importante sume de bani. „Au intrat în județul Su-ceava fonduri, în gu-vernarea liberală, cât nu a avut județul a-cesta fonduri în nicio altă guvernare, din ultimii 18 ani”, a spus Băișanu. El a arătat că liderii PD-L știu că au fost alocate fonduri importante, mai ales că primarul Sucevei, Ion Lungu, nu putea avea realizări fără fonduri de la Guvern. Băișanu l-a sfătuit pe Gheorghe Flutur „să o lase mai ușor” cu acuzațiile aduse la adresa Guvernului și să își îndeplinească atri-buțiile de președinte al Consiliului Județean. „În ceea ce-l privește pe domnul Flutur, acesta ar trebui să nu mai scâncească în fiecare zi că lui și celor din partidul pe care îl reprezintă nu li s-au dat bani și să spună ce au reușit să facă de când ocupă funcțiile pe care le au”, a declarat Băișanu, care consideră că în situația în care Gheorghe Flutur nu reușește să se descurce cu funcția de președinte al CJ Sucea-va, „ar trebui să lase locul altora”. „Nici primarul PD-L al Sucevei, Ion Lungu, și nici președintele PD-L al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, nu au adus vreodată bani de acasă pentru acest județ. Banii vin direct de la Guvernul liberal al României”, a spus Băișanu. Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, Iulian Angheluș, a subliniat că criticile aduse de conducerea PD-L a CJ Suceava, privind alocările bugetare discreționare, sunt nejustificate. El a amintit că numai municipiul Suceava, care este condus de un primar PD-L, a primit, în cursul acestui an, 14 milioane de lei pentru reabilitarea unităților de învățământ. Angheluș a ținut să arate că cei care au distribuit în mod preferențial fonduri sunt reprezentanții PD-L Suceava, când, la ultima rectificare a bugetului județului, CJ Suceava, condus de PD-L, a alocat sume importante de bani pentru localitățile cu primari PD-L. „Într-o comună cu primar PNL, Dornești, s-au alocat 5.000 de lei, adică mai puțin decât salariul președintelui CJ Suceava, și asta în bătaie de joc. Iar în comuna Moara, cu primar PD-L, s-au alocat aproape 200.000 de lei. Asta este echitatea portocalie din Consiliul Județean. Iar acum ei vin și vorbesc de echitate în împărțirea banilor publici. Este de un penibil extraordinar să spui că Guvernul României nu a ajutat județul Suceava în acești patru ani, când și Gheorghe Flutur, și Ion Lungu, și Orest Onofrei ar trebui să viseze în fiecare noapte sumele care au fost alocate de Guvernul Tăriceanu județului”, a conchis Angheluș.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: