Spitalul de Psihiatrie, singurul din România în parteneriat cu germanii

Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc derulează un program în parteneriat cu Universitatea de Medicină din Ulm – Germania. Acesta se numește HELPS, se desfășoară pe parcursul a 2 ani și este finanțat de Uniunea Europeană. La program iau parte 16 participanți din 15 țări europene, printre care și România.
 

Programul pornește de la observația că rata mortalității este mult mai ridicată în rândul persoanelor cu dizabilități psihice față de media din populația generală, din alte motive decât cele care țin de suicid (boli cardio-vasculare, boli infecțioase, diabet, complicații ale diabetului). Proiectul HELPS își propune să îmbunătățească starea fizică a pacienților din instituții de psihiatrie socială sau internați în spitale de psihiatrie. Programul vine să identifice cauzele care determină rata de deces crescută, să elaboreze un ghid, iar pe baza acestuia să inițieze acțiuni de diminuare sau de înlăturare a cauzelor deceselor premature în rândul persoanelor cu tulburări psihice. Medicul psihiatru, doctor în medicină, Alexandru Paziuc de la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc afirmă că nu există boală psihică care să nu fie însoțită de o boală fizică și consideră că pacienții prezintă afecțiuni fizice insuficient tratate de specialiști. (SMARANDA IACOBAN)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI