Școala „Ioan Ciurea” din Fălticeni, în sărbătoare

La sfârșitul săptămânii trecute, Școala cu Clasele I-VIII Nr. 6 „Ioan Ciurea” din Fălticeni a sărbătorit 22 de ani de la înființare. La eveniment au luat parte profesori, elevi, părinți, bunici, dar și invitați. Printre ei s-a numărat primarul Vasile Tofan, fostul director al școlii, prof. Mircea Vrânceanu, directori de la celelalte unități de învățământ din municipiu.
 

Școala a primit numele acad. Ioan Ciurea în anul 2004, iar din 2006 este și școală PI, această instituție fiind organizatoarea concursului Mister PI pentru zona Fălticeni. Rezultatele obținute de elevii școlii au situat-o pe un loc fruntaș în clasamentul la nivel de oraș în ceea ce privește premiile obținute la concursurile naționale și in-ternaționale. Printre ele se numără participările la concursurile județene de limba română, biologie, fizică, geografie, cultură civică, locul I la etapa națională a concursului de educație rutieră, 5 mențiuni la un concurs internațional de desene din Japonia și premiul III la concursul internațional de matematică de la Strasbourg. „Niciunul dintre absolvenții școlii noastre nu a rămas acasă, toți au ocupat un loc la unul din liceele din municipiu, dovadă că pregătirea lor a fost una de nivel înalt și asta datorită competenței profesorilor care îi îndrumă”, a menționat în cadru festiv directorul școlii, prof. Aurora Zaharia. Fostul director al instituției, prof. pensionar Mircea Vrânceanu, a apreciat la rândul său rezultatele deosebite obținute de elevi, apreciind progresele făcute de ei în ultimii ani. Între Școala „Ioan Ciurea” și Clubul Copiilor Fălticeni există o strânsă colaborare, cei mai mulți copii care frecventează cercurile artistice și tehnice de la club provenind de la această școală, dovadă a numeroaselor activități extra-școlare desfășurate de elevi. Deși vremea a fost închisă, norii prevestind ploaia ce avea să cadă în acea după-amiază, copiii au avut noroc, iar vremea a ținut cu ei până ce au prezentat pe platoul din curtea școlii spectacolul pregătit special. Primarul a promis copiilor și conducerii școlii (cu toții au stat cu ochii la cer…!) că, în curând, vor avea o sală de festivități (dar asta…, în limita banilor disponibili). În clase, elevii au prezentat activități diverse, unele chiar inedite, cum ar fi „Curiozități matematice”, „Și eu am drepturi” – concurs, „Jurnal de călătorie”, „Să dăruim o jucărie”, „O carte pentru școala mea” ș.a. foarte apreciate de părinți și invitați. Din acest an, la școala „Ioan Ciurea” funcționează și o clasă în sistem step-by-step, care se bucură de popularitate în rândul elevilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI