Făina și zahărul ce se acordă gratuit persoanelor cele mai defavorizate ajung la primării

Primesc cantități din aceste produse beneficiarii de venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele îngrijite în centrele rezidențiale și beneficiarii de masă la cantina de ajutor social
 

Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava va livra în județul Suceava 1222 de tone de făină de grâu și 382 de tone de zahăr. Anunțul este făcut de șeful instituției, Dumitru Parasca, care arată că acțiunea se desfășoară în cadrul Planului anual de furnizare de produse alimentare, domnia sa subliniind că tot DADR Suceava se va ocupa și de distribuirea zahărului în județul Botoșani. Până la această dată, în depozitele din județ au ajuns 380 de tone de făină de grâu și 576 de tone de zahăr, spre primării fiind livrate 263 de tone de făină și 43 de tone de zahăr. Directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, Gheorghe Curelciuc, informează că de această formă de ajutor beneficiază 58.510 suceveni. Vor primi gratuit cantități din produsele amintite beneficiarii de venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele îngrijite în centrele rezidențiale și beneficiarii de masă la cantina de ajutor social. Depozitul de zahăr este la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă Fălticeni, iar făina este depozitată, la Trust Orizont Suceava, pentru zona Suceava, la Metaliclaps Distributions Milișăuți, pentru zona Rădăuți, la Măgura Câmpulung Moldovenesc, pentru zona Câmplung Moldovenesc, și la Dorna Lactate Vatra Dornei, pentru zona Vatra Dornei. La nivel național, pentru implementarea Planului anual de furnizare de produse alimentare se alocă 24,258 milioane de euro, pentru zahăr și 16,136 milioane de euro, pentru făină. Planul este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), în cadrul schemelor de reglare a pieței.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: